Resepi Ikan Kukus Mudah - Resepi Ikan Kukus Mudah Dan Sedap Resep Bunda Erita - Ratakan separuh bahan potong carrot, bawang putih, halia dan bawang besar diatas kuali.

Dan selebih bahan tu tabur atas ikan pula. Kukus kembali selama 5 minit kemudian dan siap untuk dihidang. Masukkan air sikit tapi jangan tenggelamkan badan ikan. Dalam periuk, campurkan kesemua bahan. 172 resipi yang mudah dan sedap untuk ikan kukus daripada komuniti memasak terbesar di dunia!

Rebus atau kukus sehingga tulang empuk dengan api yang perlahan. Resepi Ikan Siakap Stim Limau Yang Mudah Sedap Dan Secukup Rasa Daily Masak
Resepi Ikan Siakap Stim Limau Yang Mudah Sedap Dan Secukup Rasa Daily Masak from dailymasak.com
Masukkan bawang putih dan daun bawang ke dalam rongga perut ikan, kukus selama 10 menit atau hingga ikan matang. Kemudian letak ikan atas bahan tersebut. Rebus atau kukus sehingga tulang empuk dengan api yang perlahan. 3 ulas bawang putih dihiris. Dalam periuk, campurkan kesemua bahan. 1kg ikan selayang atau sardin. Kukus kembali selama 5 minit kemudian dan siap untuk dihidang. Ratakan separuh bahan potong carrot, bawang putih, halia dan bawang besar diatas kuali.

Kukus menggunakan piring stainless, setelah matang buang airnya pindahkan ikan ke piring saji.

Sesekali buka penutup, dan kacau sos ditepi ikan supaya rata. 3 ulas bawang putih dihiris. Boleh juga guna ikan tongkol; Masukkan air sikit tapi jangan tenggelamkan badan ikan. Letakkan juga sedikit minyak tumisan tu. Panaskan pengukus, masukkan ikan tadi. Dan selebih bahan tu tabur atas ikan pula. Kukus kembali selama 5 minit kemudian dan siap untuk dihidang. Tumis bawang putih, jahe dan hioko hingga harum, masukkan cabai dan chaipo. Jika mata ikan sudah putih dan lembut tandanya ikan kukus siap masak panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumis sehingga kekuningan. Dalam periuk, campurkan kesemua bahan. Kukus menggunakan piring stainless, setelah matang buang airnya pindahkan ikan ke piring saji. 1 kerek kecil gula melaka;

Panaskan pengukus, masukkan ikan tadi. Rebus atau kukus sehingga tulang empuk dengan api yang perlahan. Terus curahkan keatas ikan didalam kukusan tadi. Tumis bawang putih, jahe dan hioko hingga harum, masukkan cabai dan chaipo. Masukkan bawang putih dan daun bawang ke dalam rongga perut ikan, kukus selama 10 menit atau hingga ikan matang.

1 kerek kecil gula melaka; Cara Masak Ikan Siakap Stim Chinese Style Siakap Stim Resepi Simple Mudah Sedap Malina Lina Pg Youtube
Cara Masak Ikan Siakap Stim Chinese Style Siakap Stim Resepi Simple Mudah Sedap Malina Lina Pg Youtube from i.ytimg.com
Kemudian tuang bahan sos yang dikacau sebati. Masukkan bawang putih dan daun bawang ke dalam rongga perut ikan, kukus selama 10 menit atau hingga ikan matang. Rebus atau kukus sehingga tulang empuk dengan api yang perlahan. Masukkan air sikit tapi jangan tenggelamkan badan ikan. Dan selebih bahan tu tabur atas ikan pula. Kukus menggunakan piring stainless, setelah matang buang airnya pindahkan ikan ke piring saji. 1kg ikan selayang atau sardin. 2 sudu makan cuka makan;

Boleh juga guna ikan tongkol;

1 kerek kecil gula melaka; Jika mata ikan sudah putih dan lembut tandanya ikan kukus siap masak panaskan sedikit minyak, tumis bahan tumis sehingga kekuningan. Resepi ikan kukus ala thai ini sangat menyelerakan kerana mempunyai tiga elemen rasa iaitu manis, masin dan juga masam. Dalam periuk, campurkan kesemua bahan. Panaskan pengukus, masukkan ikan tadi. Masukkan air sikit tapi jangan tenggelamkan badan ikan. 2 sudu makan cuka makan; Kukus menggunakan piring stainless, setelah matang buang airnya pindahkan ikan ke piring saji. Kukus kembali selama 5 minit kemudian dan siap untuk dihidang. Masukkan bawang putih dan daun bawang ke dalam rongga perut ikan, kukus selama 10 menit atau hingga ikan matang. Sesekali buka penutup, dan kacau sos ditepi ikan supaya rata. Terus curahkan keatas ikan didalam kukusan tadi. 1kg ikan selayang atau sardin.

Kukus kembali selama 5 minit kemudian dan siap untuk dihidang. Panaskan pengukus, masukkan ikan tadi. Masukkan bawang putih dan daun bawang ke dalam rongga perut ikan, kukus selama 10 menit atau hingga ikan matang. Tumis bawang putih, jahe dan hioko hingga harum, masukkan cabai dan chaipo. Kukus menggunakan piring stainless, setelah matang buang airnya pindahkan ikan ke piring saji.

Dalam periuk, campurkan kesemua bahan. 15 Resipi Masakan Tanpa Minyak Mudah Sedap Dan Menyihatkan Cahaya Hayati
15 Resipi Masakan Tanpa Minyak Mudah Sedap Dan Menyihatkan Cahaya Hayati from 1.bp.blogspot.com
Resepi ikan kukus ala thai ini sangat menyelerakan kerana mempunyai tiga elemen rasa iaitu manis, masin dan juga masam. Dalam periuk, campurkan kesemua bahan. 30.10.2017 · ikan digaul dengan garam dan letakkan dalam pinggan atau dulang kukus. Ratakan separuh bahan potong carrot, bawang putih, halia dan bawang besar diatas kuali. 2 sudu makan cuka makan; Tumis bawang putih, jahe dan hioko hingga harum, masukkan cabai dan chaipo. 1 kerek kecil gula melaka; Kemudian letak ikan atas bahan tersebut.

Dalam periuk, campurkan kesemua bahan.

2 sudu makan cuka makan; Terus curahkan keatas ikan didalam kukusan tadi. Tumis bawang putih, jahe dan hioko hingga harum, masukkan cabai dan chaipo. Boleh juga guna ikan tongkol; 1kg ikan selayang atau sardin. Kukus menggunakan piring stainless, setelah matang buang airnya pindahkan ikan ke piring saji. Kemudian tuang bahan sos yang dikacau sebati. Kemudian letak ikan atas bahan tersebut. 30.10.2017 · ikan digaul dengan garam dan letakkan dalam pinggan atau dulang kukus. 1 inci halia dihiris halus. Masukkan air sikit tapi jangan tenggelamkan badan ikan. 3 ulas bawang putih dihiris. Rebus atau kukus sehingga tulang empuk dengan api yang perlahan.

Resepi Ikan Kukus Mudah - Resepi Ikan Kukus Mudah Dan Sedap Resep Bunda Erita - Ratakan separuh bahan potong carrot, bawang putih, halia dan bawang besar diatas kuali.. Kukus kembali selama 5 minit kemudian dan siap untuk dihidang. Resepi ikan kukus ala thai ini sangat menyelerakan kerana mempunyai tiga elemen rasa iaitu manis, masin dan juga masam. Tumis bawang putih, jahe dan hioko hingga harum, masukkan cabai dan chaipo. 1kg ikan selayang atau sardin. Sesekali buka penutup, dan kacau sos ditepi ikan supaya rata.

Feature Ad (728)

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel